Двамата вратари в Черно море Александър Чанович и Пржемисъл Коварж си тръгват от "Тича". Сърбинът вече разтрогна договора си с "моряците" вчера и ще си търси нов отбор. До прекратяването на контракта се стигна, след като треньорът Георги Иванов е заявил на Чанович, че няма да разчита на него през пролетта. Сърбинът бе привлечен на Тича от Никола Спасов през януари 2015 година и бе на вратата на варненци при спечелването на историческите два трофея - Купата и Суперкупата на България. След идването на Гонзо Чанович отново бе титуляр, но нелепи грешки в мачовете от първенството го оставиха на резервната скамейка. В последствие стражът получи контузия, която окончателно сложи край на кариерата му в Черно море.

В същото време титулярният вратар на варненци Коварж, който пристигна в Черно море като свободен агент, след като сезонът в Първа лига бе започнал, е получил оферта от Спарта (Прага). Чехът вече е уведомил ръководството на "зелено-белите", че ще приеме предложението. Така днешният мач с Лудогорец от 19-ия кръг на шампионата ще е последен за Коварж с екипа на Черно море. 

До Коледа с "моряците" ще се разделят поне още трима футболисти, между които и някои от основните играчи на Гонзо през настоящата кампания на първенството. Треньорското ръководство е в напреднали преговори с играчи както от родния шампионат, така и с легионери.