Над 200 фенове на Ботев Пловдив, треньори, легенди, футболисти, юноши, млади и стари се включиха в почистването днес на стадион Христо Ботев, което бе организирано от КПБП, пише PlovdivDerby.com.

Въпреки лошото време, от ранни зори, много преди обявения официален начален час, на Колежа бе пълно с фенове.

Два багера и един камион бяха в помощ на ботевистите, а от КПБП бяха осигурили ръкавици и инструменти за всеки.

Всеки един, който дойде получи отварачка за бира с изобразен Колежа на нея като сувенир.

След края на почистването, което продължава и в момента всички присъствали и включили се ще си направят обща снимка, която един ден ще попадне в бъдещия музей, който е плануван на новия стадион Христо Ботев.

Сред хората, които подкрепиха каузата бяха и Динко Дерменджиев, Иван Кочев, Лъчо Балтанов, Тоско Бояджийски, както и малки и големи феновете на канарчетата.

"Искам да помогна на тези хора. Сложили сме ръкавиците и почваме да чистим. От доста време съм в клуба и ми се иска да изиграя поне един мач на този стадион," сподели Балтанов.

Една от емблемите на клуба Иван Кочев сподели, че се надява и на подкрепа от държавата Колежа да стане един от най-хубавите стадиони в България.

Легендата Динко Дерменджиев допълни: "Много ми е тъжно, защото целият ми живот е преминал на стария стадион, а сега това не успя да се завърши в новия му вид. Трябва да започнем една инициатива, да покажем на обществеността, че не може така да продължава безкрайно. Дано съм жив да видя стадиона в прекрасния си вид."