Тимът на Лудогорец посреща Ботев от 21.15 часа в мач от втория кръг на Първа професионална лига. Двубоя можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Мача можете да гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Ботев ще се опита да „открадне“ точки от шампионите на Лудогорец Арена, възползвайки се влиянието на срещите на разградчани в евротурнирите.

"Не мога да преценя, дали е добре за нас, че играем с Лудогорец, точно след силния им мач с Цървена звезда Звезда. Смятам, че емоционално и физически отборът на Лудогорец е изчерпан. Те обаче разполагат с достатъчно добри футболисти, които да излязат на терена", коментира треньорът на Ботев Николай Костов.

Лудогорец е единственият тим с положителен баланс срещу всеки един от съперниците си в Първа лига, но все още не е играл срещу Верея, Дунав и Локо ГО.

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Още 7 мача са необходими на бранителя на Лудогорец Йордан Минев, за да влезе в престижния клуб на футболистите с поне 300 срещи в А група, неговият брат близнак в Левски Веселин има 49 двубоя по-малко от него – 244.

В Топ 10 на най-титулуваните играчи в сегашния състав на елита Лудогорец има цели 7 представители – петкратните шампиони Минев, Дяков, Марселиньо, Кишада и Витиня, както и четирикратните Моци и Стоянов.

Ботев Пловдив стигна до първата си победа над Лудогорец чак в 14-ия си двубой срещу разградчани – 2:1 у дома в последния кръг на миналия сезон, с което прекъсна най-дългата негативна серия на елитен тим срещу петкратните шампиони.

В отсъствието на контузения Лъчезар Балтанов единствено резервата в сегашния състав на канарчетата Кристиян Димитров има отбелязан гол за Ботев срещу Лудогорец. 
Иван Стоянов, който откри головата си сметка за Ботев в градското дерби, все още е номер 3 във вечната клубна ранглиста на стрелците в Лудогорец с 25-те си попадения за разградчани.