Сръбският вратар на Левски Боян Йоргачевич ще има възможността да изведе „сините“ с капитанската лента срещу Монтана. Първият мач на тима от „Герена“ е в неделя от 19:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Йоргачевич е трети избор по отношение на капитанската лента. Титулярът е Веселин Минев, но той е с травма. Вторият в йерархията е Роман Прохазка. Словакът обаче има наказание от миналия сезон и със спрени права за първата среща от новата кампания. 

Така Йоргачевич е фаворит да сложи лентата срещу Монтана. Той изведе „сините“ и в контролата с Витоша Бистрица. Във въпросната среща Минев не игра, а Прохазка
се включи в края на двубоя.

Веселин Минев безспорно е най-опитен в селекцията на Люпко Петрович. Левият бек има 190 мача с екипа на Левски във всички надпревари. Той има един отбелязан гол и то именно срещу Монтана.

Роман Прохазка може да се похвали с 97 официални двубоя за Левски. Боян Йоргачевич има възможността да сложи лентата в своя мач номер 49 с екипа на „сините“. Той дебютира за клуба в началото на 2015 година, а вече има статут на любимец за феновете, въпреки че все още няма спечелен трофей.

В неделя Левски излиза в първа среща от сезона. Интересно е да се отбележи, че тимът е единственият, който никога не е пропускал сезон в елита.

Срещата може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 2, GONG PLAY, Gong.bg и ефира на Дарик радио.