Футболистът на Дунав Русе Антон Огнянов заяви, че с радост би играл за националния отбор.

“С радост бих играл за националния отбор, за всеки футболист това е чест”.

„С оглед на загубите ни в последните два мача, докато  лидерите спечелиха своите срещи,  мястото ни в таблицата е логично. Но ние не сме  загубили хъса и желанието си  за борба в първенството” утойчни той и добави:  „С голямо желание играх срещу Левски, имахме своите положения, но ги пропуснахме. Левски е голям отбор, няма футболист, който да не се мотивира срещу лидерите в първенството. Сега срещу Монтана победата ще е задължителна, всеки друг резултат ще е провал. Нямаме самочувствието на фаворит, уважаваме всеки противник”, каза още играчът на Дунав.

Той заяви, че всички играчи искат „Дунав” да бъде в топ 6 в първенството, но целта им е да останат в групата. За предстоящия двубой за Купата на България срещу Септември (София) Огнянов подчерта, че няма да има подценяване и ще играят за победа.

Той уточни, че в контролата срещу Волунтари е бил даден шанс на футболистите, които не играят редовно, така че резултатът е без значение.

На въпрос кой ще спечели между Левски и ЦСКА-София в двубоя на 15 октомври, той отговори дипломатично: „по-добрият”, но след това добави, че му се иска „сините” да се поздравят с успеха.

За днешния двубой на България срещу Швеция от световните квалификации Огнянов заяви:„Очаквам добра игра, добро представяне и хъс, да се раздадат футболистите. Ако изпълнят указанията на треньора, ще има добър резултат. Не трябва да мислят за миналия мач с Франция”.