Много емоции съпътстваха определяната като дерби на върха среща от деветия кръг на Първа лига между Дунав Русе и Левски София. „Драконите“ отстъпиха с 0:2 при гостуването си на „Георги Аспарухов“ в столицата.

Там те бяха подкрепени от част от най-верните си фенове. Любопитното бе, че сред тях имаше и 5 представители на побратимената с официалната организация на русенските привърженици „Дунав завинаги“ фен групировка на гръцкия Ники Волос - „Blue Angels”. Сред тях бе доскорошният им председател Василис, който вече няколко пъти гостува и в Русе, както и наследникът му на поста Костас.

В 53-ата минута на срещата „небесно синята“ агитка се построи във формата на кръст в памет на починалия именно на 53 г. по-рано през тази година култов фен на Дунав Валентин Колев - Гаргата, който не криеше, че има своите симпатии и към столичните „сини“.

След това се случи още нещо любопитно, в което бяха замесени именно гръцките фенове. Оказа се, че те не са забравили Антонио Аниете, който бе с основна роля за историческата им промоция в местния елит през 2014 г. Точно тогава обаче той премина в „Левски“.

Малко след края на срещата представители на двата футболни клуба - Дунав и Левски доказаха от своя страна, че знаят кое е най-важното нещо във футбола и са обърнати с мисъл към феновете. Те съдействаха да се осъществи срещата на момчетата от Волос с испанеца. Наред с емоционалните разговори, двете страни си размениха и подаръци, пишат от Пресслужбата на Дунав.

Аниете получи специална фенска тениска на Ники. Той пък дари Василис с фланелката си, с която изигра мача срещу Дунав. Изборът му на кого да я даде не бе никак случаен, тъй като се оказа, че неговият лик „грее“ от татуировка на крака на доскорошния шеф на „Blue Angels”.

Моментът бе запечатан и с паметна снимка, след което момчетата от Волос бяха изпратени подобаващо и от техните братя от „Дунав завинаги“.