Черно море отстъпи с 2:3 срещу катарския Ал Маркия в контролна среща, играна в Албена. И двата гола за "моряците" реализира Георги Андонов.

За Черно море участие в мача взеха футболисти, които получават по-малко игрови минути в шампионата. Треньорът Георги Иванов даде почивка на титулярите от двубоя с Дунав, които днес сутринта тренираха на "Тича".

Срещата започна добре за варненци, които създадоха няколко добри положения, но не успяха да ги реализират. В 20-ата минута Черно море поведе в резултата. Георги Андонов изпълни по перфектен начин пряксвободен удар и реализира за 1:0. Веднага след попадението варненци можеха да вкарат и втори гол, но Пламен Николов не успя да намери очертанията на вратата от малкия пеналт. В 41-ата минута катарците изравниха. Нападател на гостите засече центриране по земя в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл вкара за 1:1. В последната минута на първата част Георги Андонов стреля от фаул, а топката премина на сантиметри от сглобката на вратата.

В началото на втората част катарците успяха да поведат в резултата. В 48-ата минута футболист на гостите реализира за 2:1 след изстрел от границата на наказателното поле. В 54-ата минута Николай Минков получи перфектен пас от Илиан Илиев и излезе сам срещу вратаря на гостите, но се засуети и точно преди да нанесе удар, топката му бе отбита. В 59-ата минута Георги Андонов изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле. 72-ата минута Румен Касабов изведе на добра позиция Илиян Неделчев, който нахлу в наказателното поле отдясно и стреля, но топката мина покрай гредата.

В 89-ата минута Румен Касабов изведе Николай Минков сам срещу вратаря. Минков опита прехвърлящ удар, но стражът успя да улови топката. В последната минута на мача Иван Коконов нахлу отляво и стреля, но вратарят отново бе на мястото си и спаси. В продълженията гостите стигнаха до трети гол, с който бе оформен и крайният резултат - 2:3.

Съставът на Черно море: Александър Чанович, Стефан Станчев, Пламен Николов, Мартин Костадинов (60-Александър Михайлов), Влади Романов, Иван Коконов, Дани Георгиев (60-Емил Янчев), Ян Малик (60-Румен Касабов), Илиан Илиев (60-Илиян Неделчев), Николай Минков, Георги Андонов.