Преговорите между Община Пловдив и Локомотив Пловдив са минали успешно, като двете страни са се разбрали за договора за концесия на стадиона в парк Лаута, пише trafficnews.bg. 

Кметът Иван Тотев заяви, че от футболния клуб са поискали концесионната такса да не е по-висока от 5000 лева. Градските власти са се съгласили, но ще изчакат всичко да бъде документирано и входирано в Община Пловдив, тъй като досега е имало много предложения от страна на футболния клуб, но без те да се официални.

При оформянето на документите ще стане ясно и какво ще бъде изградено на парцелът, в който влиза стадион „Локомотив”, помощните игрища, както и теренът предвиден за хотел.

Намеренията на ръководството на „черно-белите” са реконструкция на стадиона и помощните игрища, както и изграждането но хотел. Припомняме, че Крушарски поиска над 200 декара да му бъдат дарени, за да построи стадион „Локомотив”, Общинският съвет обаче не прие искането му.

От „черно-белия” клуб предоставиха и идейния проект за стадиона, чиито изграждане може да започне след сключването на концесионен договор и изваждане на строително разрешение.