Даниел Боримиров и шефът на НКП Степан Хиндлиян дадоха съвместна пресконференция по повод детски турнир, който ще бъде проведен на 16 октомври (неделя) от 10:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Ще проведем детски турнир за деца до 12 и 14-годишна възраст като участват футболисти от училищата в София и София-област", заяви Даниел Боримиров.

"Над 20 турнира са проведени, но извън София. Ще се проведе в неделя на стадион "Васил Левски" и ще се проведе ден след двубоя ни с Ловеч, в Сектор А ще може да се наблюдават срещите, а билети няма да има. Турнирът ще носи името "Детски турнир за Купата на Димитър Списаревски". Ще има интересна програма, доста известни изпълнители, ще участват 16 отбора", коментира шефът на НКП Степан Хиндлиян.

Турнирът ще бъде от 4 фази, във всяка една от фазите ще бъде с пълен жребии и елиминации до финалната битка, играят се две полувремена по 15 минути. Футболистите ще бъдат 5 полеви плюс вратар.

"Това е една положителна и дано бъде успешна инициатива, детски празник ще бъде", допълни той.

"В една такава инициатива винаги може да бъде открит талант", допълни Боримиров, отговаряйки на въпрос дали ще бъдат открити млади таланти в този турнир.

"Ще има и детски отбор от Босилеград, където има силна левскарска общност", допълни Хиндлиян.