Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев леко си изпусна нервите по време на пресконференцията преди първия евромач срещу Виктория Пилзен, когато бе повдигната темата за атаките, които отправиха от Левски след шампионатния мач между двата клуба през уикенда.

Изпълнителният директор на разградчани Петричев също репликира "сините"

„Сините“ се наложиха с 1:0 в София с гол на Божидар Краев в добавеното време, а след това отправиха питане до Българския футболен съюз дали шампионите не са нарушили правилата относно картотекирането и използването на чуждестранни футболисти, идващи от страни извън Европейския съюз. Столичани искаха да проверят дали нямат основания да търсят и служебна победа над разградчани.

БФС отговори на Левски

Именно припомнянето на тези моменти на напрежение подразни Дерменджиев, който за момент наруши обичайната си линия на поведение. „Отговорът ми е персонален. Изобщо не ме интересува какви запитвания (до БФС – б.р.) има. Това означава, че отборът, който го е направил, изобщо няма представа от Лудогорец. Мачът с Левски е в историята, не знам защо изобщо го коментираме. На нас ни предстои друг двубой, който е за България, а вие ми говорите неща, които не са съвместими за една такава пресконференция“, коментира наставникът на Лудогорец.

„Кога Лудогорец ще може да разчита на повече български футболисти ли? Ще отговоря директно: този отбор се гради от 6 години, вижте каква база се строи. Колко време е необходимо на една школа нова, за да произведе футболисти? Това означава, че не сте много в час с футбола.“