Берое посреща Славия в мач от 15-ия кръг на Първа лига в Стара Загора. Двубоят е с необичаният час 12,30, а главен рефер на мача ще бъде Никола Попов.

Срещата на стадион „Берое“ може да проследите пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY. Най-интересните моменти от двубоя по традиция ще проследите в Gong.bg.

Двата тима влизат в двубоя след поражения в предишния кръг. Старозагорци отстъпиха с 0:1 на шампиона Лудогорец, докато „белите“ загубиха със същия резултат от ЦСКА-София.

Берое няма победа над белите в последните си 3 домакинства – 1:1 на 23 ноември 2014 г., 1:2 на 26 октомври 2015 г. и 1:1 на 30 април 2016 г., като в този период – от 2014/15 г. насам, стигна до две победи като гост на Славия.

Неманя Милисавлевич стана поредният чужденец с над 100 мача в българското първенство. В миналия кръг срещу клуба, с който дебютира в елита на 16 март 2013 г. – Лудогорец, сърбинът изигра 101-вия си двубой.

Вратарят на Берое Благой Макенджиев единствен от тима игра във всички 14 мача на заралии, при това като титуляр без смяна.

Берое и Славия се изправят един срещу друг в юбилеен стотен мач за първенство, като най-убедителната победа в досегашните 99 е 8:1 за белите на 4 април 1954 г.

Славия е единственият тим в лигата, който не вкара гол в последните си 3 мача за първенство, предпоследен в незавидното подреждане е Берое с 1 попадение в 3 двубоя.

Домакините ще бъдат без централния си защитник Иво Иванов, който има натрупани жълти картони и ще пропусне сблъсъка. Най-вероятно мястото на Иванов ще бъде заето от Венци Василев, докато Атанас Зехиров ще играе като десен защитник.

Очаква се наставникът на домакините да заложи на схема с двама нападатели в лицето на Давид Манга и намиращия се в отлична форма Ради Кирилов.

За гостите от столицата мача пропуска контузеният Ивайло Димитров и Александър Бранеков.

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев, Зехиров, Василев, Миланов, Пенев, Милисавлевич, Том, Охене, Василев, Кирилов, Манга

Славия: Петков, Пашов, Велков, Христов, Омар, Семерджиев, Мартинов, Димитров, Йомов, Сердаров, Домовчийски

Веднага след двубоя в Стара Загора, на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград започва и вторият мач от днешната програма на Първа лига между отборите на Дунав и Нефтохимик. Сблъсъкът е с начален час 15,15 и също може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA.