Босът на ЦСКА Александър Томов изрази разочарованието си от състоянието на терена на стадион „Локомотив“, след загубата на „червените“ от Локомотив София с 0:2. „Не искам да коентирам съдийството. Но виждате, че мачът стана не мач, а девет на единайсет е показателен. Не може да се играе нормален футбол. Никой не иска да рискува, двата отбора искаха да се пазят от контузии. Всеки си пази здравето“, коментира Александър Томов.

„Винаги съм бил против такива прояви, да се надяваме, че ще бъде по-малка финансовата санкция. На стадион „Българска армия“ Локомотив София няма да бъде посрещнат така и няма да играе на такъв терен, който предвещава счупени крака. Ако бях фен щях да бъда възмутен, няма как да не бъдат недоволни. Не е добро това, което направи Соарес, но имаше предхождащо действие на противников играч. Но това са провокации, на които ще трябва да издържим. Затова беше сменен и Тончи Кукоч“, заяви още Томов след двубоя.

„Ще бъде направено внимателно вглеждане и ще предложим на треньорите, ако има защо, да има жалба. В нашия футбол има парадоксални неща. Този стадион не отговаря на никакви лицензи. Той е подходящ за камили да играят на този пясък. Той изравнява качествата. Отбор като Павликени ще може да играе наравно с отбор от Бундеслигата на такъв терен. Топката не се движи по земята, отскача“, каза още Александър Томов.

„Това стадион ли е? Попитайте Гигов, колко пари дава и за какво ги дава? Това е непростимо! Да, той е критерият за истина. Стадионът го виждат всички. Не може да се играе футбол на такова нещо. Прави невъзможно да се играе футбол. Не отговаря на елементарните критерии на БФС. Помолих го да сменим стадиона и той ми отказа. Говорих с него по телефона. Ние бяхме съгласни да играем на "Васил Левски" и бяхме готови да да платим наема. Не разбирам кой има интерес, отколкото някакви дребни сметки“, добави още Томов и продължи:

„Запази се интригата. Най-важното от всичко е, че знаехме, че ще нахвърлят толкова пясък, че ще изгонят двама футболисти. Стана бягане с камили. Това изнервя обстановката и колко да се стремя да спокоя феновете, те няма да са доволни. Ние много неща знаем. Ние трябва да си направим доста други изводи. Като например нашите състезатели да не се подават на провокации, както Соарес и Кукоч. Соарес ми сподели, че такива стадиони не е виждал. Пак казвам, топката не може да се движи. Честити да са им трите точки. ЦСКА си остава ЦСКА.“

„Огромната маса от фенове не желае да се връща Менди. Не ми се иска да изпреварвам решенията, но нашите фенове не обичат предателите. Въпреки че извинението му е искрено, постъпката му тежи“, завърши Александър Томов.