Българският шампион Лудогорец победи румънския първенец  Стяуа с 4:2 в първата си контрола по време на подготовката си в Англия.  Попаденията за Лудогорец отбелязаха Светослав  Дяков в 19-ата минута, Марселиньо в 65-ата, Роман Безяк с 74-ата и Шоко в 78-ата минута. Футболистите на Лудогорец изпуснаха и две дузпи в този мач, като първо това направи Дяков в 27-ата минута, а през второто полувреме Христо Златински уцели гредата и също пропусна от дузпа.

Мачът стартира в 21.45 часа, т.е 15 минути по-късно от планираното, заради забавяне на реферите и медицинския екип.

Българският тим поведе с 1:0 в 19-ата минута. Вратарят на румънците шутира топката, Козмин Моци овладя за Лудогорец и подаде към Светослав Дяков, който бе много добре пласиран. Дяков се възползва от грешка в отбраната на Стяуа и реализира от близка дистанция в 19-ата минута.

В 27-ата минута Лудогорец имаше шанс да увеличи преднината си, но Светослав Дяков пропусна отсъдената от рефера дузпа за игра с ръка на Кешеру в наказателното поле на Лудогорец.

Стяуа имаше добра възможност в 34-ата минута, но Сукала не успя да засече подаването на Николае Станчу.

Пет минути по-късно Лудогорец имаше удобна възможност. Мисиджан подаде на Марселиньо. Той стреля добре, но вратарят изби в корнер. В края на първото полувреме Владо Стоянов се намеси добре след пряк свободен удар изпълнен от Танасе. 

Веднага след подновяването на играта Лудогорец смени вратаря Владо Стоянов с Иван Чворович.  В 47-ата минута изстрел на Марселиньо е спасен от вратаря на Стяуа, а само две минути по-късно румънците имаха добър шанс, но Чворович се намеси убедително. 

В 61-ата минута българският шампион пропусна втора дузпа. Мисиджан бе фаулиран в наказателното поле и реферът отсъди дузпа в полза на Лудогорец. Христо Златински обаче уцели гредата и пропусна. Четири минути по-късно Мраселиньо реализира за 2:0 в полза на Лудогорец. Кишада с хубав пробив през центъра, намери Марселиньо, който вкара втория гол за българския шампион.

В 74-ата минута Роман Безяк отбеляза третия гол за Лудогорец. Шоко проби от дясно, подаде на Марселиньо. Той между трима пусна на Безак и Роман Безяк реализира. В тази атака футболистите на Лудогорец си подадоха над 20 паса преди да стигна до попадението.

Четвъртият гол падна в 78-ата минута. Шоко с далечен удар с левия крак прехвърли вратаря на Стяуа.

Румънците намалиха с два гола в края на мача. В 81-ата минута Неагу би над плонжа на Чворович, а в 86-ата Чворович извърши нарушение и реферът отсъди дузпа в полза на Стяуа, а Габриел Янку не сгреши и оформи крайното 4:2.

Малка агитка за Лудогорец в Англия

ВИЖТЕ КАК ПРОТЕЧЕ ДВУБОЯТ ТУК:

Лудогорец:

Състав: Владо Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Георги Терзиев, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Марселиньо, Върджил Мисиджан , Михаил Александров, Кишада

Резерви: Иван Чворович, Георги Аргилашки, Шоко, Витиня, Барт, Александър Александров, Теро Мантула, Христо Златински, Себастиян Ернандес, Даниел Абало, Йерун Луму,  Роман Безяк