Европейската футболна централа УЕФА намали наказанието на централния нападател на Лудогорец Жуниор Кишада от 6 на 4 мача. Това може да се брои за страхотен успех на ръководството на шампионите, които обжалваха тежката санкция на бразилеца и успяха да я сведат до минимум.

Кишада получи жестокото наказание за директния червен картон, който му бе показан в първия двубой срещу Валенсия. Тогава Кишада удари без топка съперник и бе изгонен. Впоследствие УЕФА наложи наказание от 6 мача на играча на Лудогорец. Ръководството на „орлите“ обаче обжалва санкцията и мотивите на българския шампион бяха приети от европейската централа.

Така Дисциплинарната комисия към УЕФА намали наказанието на 4 срещи. Един от тези мачове вече изтече и това бе реваншът с Валенсия. Сега се очаква Кишада да бъде картотекиран за мачовете с Дюделанж и по тази схема да изтекат още два двубоя от наказанието. Така ще остане само един мач, в който Кишада няма да може да участва и това ще е първата среща от третия предварителен кръг на Шампионската лига, ако Лудогорец успее да отстрани тима от Люксембург.

При тази ситуация за мачовете с Дюделанж Лудогорец има само един наличен централен нападател в лицето на Роман Безяк. Платини вече е свободен да си търси отбор, а Кишада е наказан. В тази роля Стойчо Стоев може да използва едно от двете нови попълнения – Абел Анисе и Вандерсон.