Отборът на Черно море пречупи Левски с 1:0 в мач от 18-я кръг на А група. Така варненци натрупаха 25 точки в актива си и продължават битката за шестицата в родния шампионат, а Левски остава на четвърто място във временното класиране с 28 точки, колкото има и третият Берое.

Единственото попадение падна в 43-ата минута и бе дело на Матиа Курьор.

В мач белязан от два червени картона и 15 жълти, отсъдени от главния рефер Георги Йорданов, двата тима се мъчиха на ужасния терен на стадион „Тича“ във Варна. И от двата лагера пък имаха претенции за неотсъдени дузпи, а в края двубоят се изнерви още повече, заради постоянното накъсване на играта.

Домакините започнаха малко по-добре двубоя, но постепенно „сините“ изравниха играта. Ужасното състояние на терена на стадион „Тича“ затрудняваше много футболистите, които разчитаха предимно на центрирания. Черно море създаде първа малко по-опасна ситуацията като Симеон Райков пусна към Марчин Бургхард в 9-ата минута, но топката излезе в аут. В средата на полувремето Левски имаше добър шанс да затрудни вратаря на домакините Пирков, като Луис Педро изпревари стража, но успя да насочи топката.

В 28-ата минута при нова атака за „сините“ Луис Педро падна в наказателното поле. От лагера на Левски предендираха за дузпа, но Георги Йорданов остана безмълвен. Холандецът Луис Педро направи няколко финта и имаше контакт със Стефан Станчев, след което падна, но съдията прецени, че има симулация и даде жълт картон на Луис Педро.

ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА С ЛУИС ПЕДРО

След 30-ата минута гостите на два пъти обстрелваха вратата на Черно море. Първо Антонио Аниете пробва удар от границата на наказателното поле в 32-ата, а две по-късно Белаид стреля с глава, но топката прехвърли вратата.

Черно море Левски

източник: БГНЕС

Домакините нанесоха своя удар в самия край на полувремето, като при атака отляво Михаил Венков напредна и центрира. Матиа Курьор намери добре топката и шутира, вкарвайки за 1:0 в полза на Черно море в 43-ата минута. При удара топката се отби леко от Мики Орачев и заблуди вратаря Илиев, който не успя да реагира добре.

ВИЖТЕ ГОЛА НА ЧЕРНО МОРЕ

След почивката Левски опита да върне попадението, като в 57-ата минута Роман Прохазка пробва удар от движение, но неточно. Черно море също имаше своите шансове като в 68-ата минута Георги Божилов стреля по трева, но Пламен Илиев спаси.

Двубоят постепенно се изнерви, а реферът не пестеше жълтите картони, заради честите фаулове, провокирани и от лошия терен. В 72-ата минута при атака отдясно на Левки топката удари в ръката футболист на Черно море. Телевизионните камери обаче показаха, че ударът е бил в рамото Тодор Паланков.

Черно море Левски

източник: БГНЕС

Старши треньорът на Левски трябваше да се справя с нов проблем, след като в 76-ата минута се наложи принудителна смяна на Наджиб Амари, който бе влязъл като резерва. „Сините“ продължиха да търсят изравнително попадение, като в 79-ата минута при контраатака Прохазка намери отлично Антон Огнянов, който веднага стреля, но защитник се хвърли самоотвержено и блокира изстрела.

Домакините останаха с човек по-малко в 90-ата минута, след като бе отсъден втори жълт и съответно червен картон за Марчин Бургхард, а две минути по-късно Иван Коконов тръгна сам в атака за Черно море. Последва центриране и претенции за игра с ръка на Пламен Крумов, което не бе забелязано от рефера.

Левски също остана с човек по-малко в четвъртата минута на добавеното време след директен червен картон за Антонио Аниете, отсъден за грубо влизане.

Черно море Левски

източник: БГНЕС

От лагера на Левски имаха претенции за дузпа в своя полза в последната минута от продължението след сблъсък между Антон Огнянов и Стефан Станчев, но без последствия и в крайна сметка Черно море победи с 1:0 в мача от 18-я кръг на А група.

Димитър Димитров

източник: БГНЕС

На стадион "Тича" във Варна бе и Димитър Димитров - Херо, който се очаква да поеме "сините" след Нова година.

Стартови състави:

Черно море: Илко Пиргов, Кирил Котев, Стефан Станчев, Михаил Венков, Тодор Паланков, Стенио, Георги Божилов /77-Живко Петков/, Марчин Бургхард, Мирослав Манолов, Симеон Райков /82-Живко Атанасов/, Матиа Курьор /60-Коконов/

Левски: Пламен Илиев, Аймен Белаид, Мики Орачев, Борислав Стойчев, Мигел Бедоя, Луис Педро /56-Домовчийски/, Роман Прохазка, Божидар Краев /46-Амари, 78-Антон Огнянов/, Пламен Димов,Антонио Аниете, Пламен Крумов