Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов постави много висока оценка на играчите си за цялостното им представяне през есенния дял от първенството за сезон 2014/2015.

След успеха с 3:1 над Черно море, който бетонира „червените” на върха до подновяването на шампионата през следващата година, наставникът за пореден път обеща, че клубът няма да се предаде в преследването на титлата.

„Имахме план и стратегия как да проведем този мач. До голяма степен ги изпълнихме. Успяхме да вкараме ранен гол. Ставаше 2:0, ако беше отсъдена тази дузпа срещу Платини, която беше 100-процентова. Тук само този съдията на линията не я видя, че е дузпа. Защо изобщо е там, след като няма никаква полза от него, защото с тази ситуация ние си решавахме мача. Всичко това малко ни разколеба и изнерви, те ни вкараха малко случаен гол.”

„През второто полувреме търсехме повече победата и успяхме по категоричен начин.”

„В такива ситуации (визира положението при контузията на Якуб Дивиш– б.р.) се отсъжда дузпа с червен картон. Преди години срещу Галатасарай Евгени Йорданов направи подобно нещо и му го показаха. А тук днес нямаше реакция от страна на съдията. Въпреки всичко мисля, че главният съдия направи добро представяне. Според мен хората зад вратите трябваше да му помагат повече.”

„Като цяло съм изключително доволен от целия полусезон. Знаете, че през този сезон привлякохме 14 нови играчи. Много е трудно в процес на шампионата да сглобяваш състав и обиграваш футболистите. Искам да кажа едно голямо „благодаря” към момчетат, които бяха истински професионалисти през този полусезон.”

„Знаем срещу какво се борим, вие го виждате и днес. Има ситуации, за които се казва, че са спорни, а те не са спорни, а са 100-процентови в наша полза, но не се отсъждат. Това вече е един геноцид, срещу който трябва да се справяме. Срамота е отношението към ЦСКА.”

„Ние не съжаляваме за нищо. Дали сме първи, втори или трети, важно е каква е атмосфрета при нас в момента. Ние не се намираме в по-различна ситуация от тази на Левски, при това от няколко години. Но ЦСКА е различна марка, много по-различна марка. Именно тази марка, тази любов към клуба поддържат огъня жив и буен и ЦСКА никога няма да преклони глава пред никого. Знаем каква е организацията, знаем как трябва да се убие конкуренцията, каквато ние сме, но няма да се дадем”, каза Младенов.