Членът на Съдийската комисия към БФС Петър Петров изрази пред Гонг възмущението си от изказванията на Стойчо Младенов след двубоя между ЦСКА и Черно море (3:1). Младенов изрази поредните си претенции към съдийството като обяви, че срещу ЦСКА не е свирена 100-процентова дузпа, а също така изрази мнение, че срещу тима има наложен съдийски геноцид.

Петър Петров се свърза с медията ни, за да изрази своето виждане по въпроса след думите на Младенов. Петров е 8 години международен страничен съдия, а бенефисът му в А група е през 2005 година на стадион „Българска армия“. От 2009 година е инструктор към инструкторския панел на Съдийската комисия, а от 2012 година е член на Съдийската комисия.

Той изпрати до Гонг два стоп-кадъра с въпросната ситуация. Публикуваме мнението му:

„Знам много добре, че като член на СК на БФС нарушавам медийното ембарго, но съм изключително афектиран и възмутен от интервюто след мача на уважаемия от мен старши треньор на ЦСКА г-н Стойчо Младенов и затова си позволявам да ви изпратя клип и два стоп кадъра от спорната ситуация в наказателното поле, от която ясно се вижда, че Кирил Котев играе за топката и достига пръв до нея и по никакъв начин не нарушава правило 12, за да бъде дадено мнение от асистента и съответно отсъден наказателен удар за ЦСКА. Стига популизъм, съдиите са хора – грешат, но обвинения в геноцид и тенденциозност са вече много крайни и недопустими. Вижте стоп кадрите и нека дискутираме.

С уважение : Петър Петров - член на СК на БФС“.

ЦСКА - Черно море

 

ЦСКА - Черно море