Голямото дерби на А група предстои днес. Първият в класирането Литекс гостува на втория Лудогорец, а победителят ще си осигури комфортен аванс от три точки пред преследвача си на върха на класирането на елитната дивизия в България. 

В последните години това дерби се превърна в здраво съперничество, а двата тима не пестят сили в битките помежду си. Сега залогът е още по-голям, защото всички очаквания са точно тези два тима да са основните играчи в борбата за шампионската титла и всяка победа ще има положителен психологически ефект в преследването на златото за победителя. 

Мачовете между Лудогорец и Литекс определено са доста напечени и има много заряд в тях. Точно ловчанлии нанесоха единствената загуба на шампионите от началото на сезона, като това беше на самия старт на сезона. 

От тогава обаче "орлите" са в серия от осем мача без поражение, а на свой терен са истинско страшилище. Те вече 28 мача поред не са претърпявали загуба на "Лудогорец Арена", а сега настроението в тима е тази серия да продължи. 

Наставникът Едуард Ераносян има проблеми само около вратарския пост заради контузията на Владислав Стоянов, но заместникът му Милан Борян се справя на добро ниво и се очаква днес да е титуляр. 

Проблеми няма пък за колегата му Лауренциу Регекампф. Очаква се румънецът да заложи на двете най-големи заплахи за Лудогорец в историята на този клуб в А група - Данило Асприля и Бьорн Йонсен. Това са играчите, които най-често са се разписвали в мрежата на разградчани - съответно три и четири пъти. 

Кой ще е победителят в това завързано дерби на върха в елита, ще разберете днес само в ефира на Diema Sport, с картина на нашата платформа Gong Play, на Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио. Битката в Разград започва в 20:00 часа. 

За да подгреете за нея, от 16:15 часа ще можете да проследите по Diema, нашата платформа Gong Play, на Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио двубоя, с който се открива 10-ият кръг на А група. Това е срещата между Черно море и Пирин във Варна. 

Този двубой е изключително важен и за двата тима, като домакините ще се стремят да се утвърдят в средата на таблицата и да се доближат още повече до челниците, докато за гостите всяка точка ще е ценна в борбата им за оцеляване. 

Варненци вече изразиха увереност, че ще вземат трите точки срещу този съперник, докато благоевградчани ще са в усилено търсене на първа победа от началото на сезона. Точно срещу този опонент "орлетата" отбелязаха и първия си гол за сезона в първия кръг, а той им беше единствен до мача от предния кръг с Локомотив Пловдив. 

Двата тима вече завършиха наравно 1:1 в Благоевград в началото на сезона, а какъв ще е изходът и от втората среща между тях, предстои да разберем съвсем скоро.