Откакто съм в Лудогорец за всеки мач излизаме с оптималния според мен състав, мястото на националите не е гарантирано. Така треньорът Едуард Ераносян отговори на въпрос не е ли парадоксално, че футболисти от националния отбор са на пейката на шампионите, а на терена излизат чужденци.

"От вашия въпрос излиза, че критикувате треньора, защо играят чужденците, а не българите. Клубна политика. Няма треньор, който ще пусне по-слаб футболист за сметка на такъв, който е в по-добра форма," допълни Ераносян.

Той съобщи, че все още не може да разчита на контузения Кишада, който се подготвя на специална програма, от няколко дни с отбора обаче тренират вратарите Милан Борян и Владислав Стоянов. Българинът обаче се очаква да е на 100% готов за следващия мач, а не за дербито с Литекс.

Лудогорец приема Литекс на 26 септември, от 20 часа, в мач, който ще може да следите в Gong.bg, както и на GONG PLAY, в ефира на Diema Sport и Дарик радио.

"Дават три точки и за победа срещу Пирин, и срещу Литекс. Едно и също е. Лудогорец не трябва да избира мачовете си, трябва да побеждава във всички," продължи наставникът.

"Венци Керчев се представи добре, оттук-нататък имаме две-три момчета, които могат да играят - до 21 години - и ще преценяваме кой от тях ще играе."

"Очаквам да излезем с чест от тази среща, тоест да победим," завърши Ераносян.