„Доволни сме от това, което свършихме като работа. Във всяка контрола търсихме да подобряваме това, което искахме. За това и отидохме, за да дадем шанс за всички състезатели. За съжаление новите дойдоха късно и са неподготвени, както функционално, така и спортно-технически. Надявам се с по-интензивна програма при тях да настигнат останалите. Почти цял отбор ни напусна. В това число включвам и Райс, и Чочев. Основни състезатели ни напуснаха и отново започваме да правим отбор. Трудно е, но се надявам да се справим и да започнем шампионата с победа“, заяви старши треньорът на ЦСКА при прибирането на „червените“ в България.

„Времето е почти никакво, така че в процеса на шампионата нещата ще се подобряват. Вратарят е нов, почти цялата защита е нова. Халфовете също, като изключим Чочев. Времето, с което разполагахме изглежда не ни достигна, за да бъде отборът еднакво добър в нападение и защита. Ще се стараем пак да допускаме най-малко голове. Наистина човек може и така да каже – да се прави всяка година нов отбор, но обстоятелствата ни принуждават. Надявам се един ден клубът да се стабилизира и да работим професионално. Защото единственият клуб в България, който може да се сравнява в грандовете в Европа това е Лудогорец. Ние тепърва стъпваме на краката си“, коментира Стойчо Младенов.

„Работим по заместник на Райс. Имаме затруднения, защото знаете колко важен е вратарят. Търсим спешно вратар. Няма какво да коментирам ситуацията с Гъргоров. Коментирайте вие. Можем да кажем, че имаме необходимата бройка в нападение, а дали като качество ще отговорят, вече времето ще покаже. Няма спокойствие в ЦСКА от много години. Сега имаме една бройка от футболисти, с които работихме добре. Надявам се с новите ЦСКА отново да бъде това, което всички искаме да бъде. На всички възлагам надежди. Това е, с което разполагаме. Ако мислите, че за 4-5 хиляди евро можем да привлечем Роналдо или Меси значи се заблуждавате“, заяви още треньорът на ЦСКА.

„Ще изчакаме с нужното внимание съперника. След мача ще видим кой ще ни е противник. Тази година пак ще направим отбор. Трябва ни време. Да, има колектив. Напуснаха ни важни хора за колектива и за отбора като цяло, те вече не са част от нас. Съжалявам много за Ботев, защото хората вярваха и мечтаеха за нещо по-голямо. За съжаление тази нестабилност е във всеки един български клуб като изключим Лудогорец и Литекс може би“, сподели Стойчо Младенов.