Втора загуба в летните си проверки допусна тимът на ЦСКА. Родният евроучастник отстъпи на белгийския Генк с 0:2 в престижна контрола, играна на терена в малкия град Брее. Трибуните се напълниха, като срещата беше наблюдавана от около 1500 души. 

"Червените" инкасираха по едно попадение в двете полувремена. Те бяха дело на Кара Мбодж в 6-та и Ким Оджо в 59-та минути. С този мач приключи и лагерът на столичния тим в Белгия. 

Мачът започна по възможно най-лошия начин за момчетата на Стойчо Младенов. Още в 6-та минута защитата не се ориентира добре при едно центриране от корнер и изпусна Мбодж, който с глава не сбърка и огорчи Стоян Колев за 1:0. 

Това попадение сякаш стресна малко "червените", които тръгнаха напред в търсене на изравняването. Те стигнаха до едно разбъркване, при което не се получи хубав удар към вратаря на Генк, както и до една ситуация, открила се пред Тони Силва, при която талантливият играч на ЦСКА стреля неточно. 

Вместо да стигнат до попадение обаче, столичани можеха да се окажат с два гола пасив още в средата на първата част. В 25-та минута Ломбе Мбойо се възползва от детинска грешка на Стоян Колев, но останал сам срещу опразнената врата от малък ъгъл нацели страничната греда. 

"Червените" продължиха да атакуват след тази ситуация, но така и не стигнаха до сериозна опасност пред вратата на Генк и така резултатът се запази при това съотношение до почивката. След подновяването на играта Антон Карачанаков пробва да изравни, но стреля далеч в аут. 

Белгийците обаче се възползваха от шансовете си и поредната слаба игра на българската защита и отбелязаха втори гол в 59-та минута. Пламен Крачунов се подхлъзна и подари топката на Оджо, който останал сам срещу Стоян Колев трудно можеше да сбърка и направи резултата 2:0. 

До края Антон Карачанаков имаше своите шансове да намали резултата, но не беше точен. Стоян Колев пък спаси ЦСКА от още по-изразителна загуба с качествени намеси в заключителните минути и така резултатът се запази до края. 

"Червените" си тръгват утре от Белгия, а активът им след контролите там е една победа, две равенства и две поражения. Успехът обаче идва над един от най-титулуваните тимове в страната - Брюж. Последната контрола на "червените" ще е срещу Хасково на 12 юли.