Собственикът на Левски Тодор Батков заплаши, че от следващия сезон „сините“ и ЦСКА може да бойкотират шампионата. Причина за това са телевизионните права, които според двата гранда са разпределени несправедливо.

„Може от следващото първенство Левски и ЦСКА да бойкотират телевизионното излъчване. Ако искат да ни извадят от групата. Да видим как ще го направят. Тогава могат да си направят административна сграда в североизточна България“, отсече адвокатът.

„За този шампионат всичко е договорено и ясно за телевизионните права. Но с ЦСКА имаме обща позиция и ще реагираме. Виждате какво се прави в Испания. Там Реал Мадрид и Барселона взимат голям дял от правата, защото са най-популярни. Не знам какви са пийпълметриите, но преди когато мачовете се излъчваха по ТВ7, резултатите бяха ясни, а аз им вярвах. Те показваха, че с огромно предимство най-много се гледат мачовете на Левски, а и тези на ЦСКА“, завърши Тодор Батков.

Георги Иванов, Тодор Батков и Константин Баждеков

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

„Моят коментар е, че трябва да има справедливост при разпределението. Начинът, по който става сега е принцип от една епоха преди 25 години. Веднага давам контрапункт с Испания. Ако в този случай колегите от ЦСКА са с нас, аз съм готов и на крайна стъпка“, добави Батков.