Началото за Левски бе трудно. Ремито срещу Локомотив Пловдив събран по бързата процедура е издънка. Още повече, че мачът се игра на стадион „Георги Аспарухов“. Поредният нов Левски започва в ролята на първокласник, който тепърва ще се учи. И това е самата реалност. Тимът на Мурсия няма как да бъде обигран и балансиран. От 11 титуляри, 8 не са били „сини“ през миналата година. Тримата, които бяха част от Левски преди лятото са Белаид, Божинов и Крумов. Привлечени през зимата. Ако това не е нов отбор – здраве му кажи.

Нов или стар - Левски си е Левски, тоест винаги ще му се държи сметка за резултатите и играта. На пресконференцията преди срещата Пепе Мурсия призна, че феновете трябва да са заредени с търпение и спокойствие. Той сподели, че отборът прогресира. Реално е така. Левски беше унижен от Берое в контрола, а след това победи Марек и Хасково. Снощи завърши наравно с Локомотив, но резултатът не бе справедлив. „Сините“ диктуваха събитията на терена и въпреки това остана разочарованието от пропуснатата победа. Трябва да уточним обаче един безспорен факт. Марек, Хасково и Локомотив Пловдив са доста по-скромни по възможности в сравнение с Берое.

Левски отново поднесе коронния си номер. Привлече няколко футболисти в последния момент. Каква е причината? Причината са парите, а по-точно казано тяхната липса. „Сините“ взимат нови, когато вече няма мърдане. Това рефлектира върху треньори, които рядко имат време, за да обиграят състава. Традицията сочи, че накрая точно те го отнасят. В началото на подготовката испанският специалист разполагаше с един куп юноши, днес ситуацията е по-друга.

При представянето на Мурсия, Георги Иванов обеща, че това ще е треньорът до края на сезона. Дано се случи, защото постоянните рокади не доведоха до нищо смислено в последните сезони. На „сините“ им трябва последователност.

Търпението и спокойствието са най-търсената стока на „Герена“. Този път може и да бъде доставена. Публиката отдавна се обезвери. Тя никога не е била търпелива, а още по-малко спокойна. Сега сякаш се налага. Идеята е, че все някога трябва да се пробва и този вариант. Търпение и спокойствие. Ще се наложи обаче и още нещо. Повечко работа, много по-добра скорост в играта на отбора, на този етап на Левски му липсва мощ. Необходими са по-конкретни действия в предни позиции срещу „затворени“ отбори, като Локомотив Пловдив от съботната вечер.

Част от футболистите трябва значително да подобрят спортната си форма. В някои зони липсва силна и здравословна конкуренция. Левски търси нещо в атака, защото Божинов и Домовчийски се чувстваха прекалено комфортно по време на подготовката. Позициите им бяха непоклатими, а по принцип се знае, че сядането на пейката има положителен ефект. Двамата нападатели сякаш са еднотипни, а може би просто им трябва още малко време.

На този етап не може да коментираме играта в защита, тъй като Левски не се бранеше срещу Локомотив Пловдив. Факт е, че „сините“ бяха узурпирали притежанието на топката, което е хубав знак. Пробваха го и в подготовката, което говори за треньорския почерк.

Това говори, че Левски върви по даден път, което е чудесно. Има само един проблем. Не е ясно дали налаганият маниер на игра от страна на Пепе Мурсия е подходящ за наличните изпълнители. Това ще го оставим на времето. Ако трябва да сме обективни в оценките си, удачно да изчакаме няколко месеца.

Търпение и спокойствие. Точно от тези неща имат нужда в Левски. Задава се Вечно дерби с ЦСКА, а запазването на спокойствието е важна задача. Тя е на Георги Иванов, който се върна в Левски, за да стабилизира клуба, който от много време се гъне в криза. Финансова, управленска, а и игрова. Предизвикателството е доста голямо, а за да има добър краен резултат, ще се наложи директорът да бъде търпелив, спокоен и да взима подходящите решения. Ако Пепе Мурсия е точният човек, значи няма поводи за паника от един хикс срещу съперник, който ритна два пъти към вратата. Има и такива мачове.