Наставникът на Левски Пепе Мурсия прие със смесени чувства равенството на тима му у дома срещу Локомотив Пловдив. Той похвали "сините" за играта им, но остана недоволен от резултата в мача на "Герена". Ето какво заяви испанецът след мача:

"Естествено е резултатът да не ми харесва, защото превъзхождахме Локомотив през целия мач. Ако сте обърнали внимание, по време на мача имахме достатъчно възможности резултатът да е в наша полза. Доволен съм от борбата, от желанието им за игра. Заслужавахме победата, но както знаете кое е най-важното - кой вкарва." 

"Мисля, че създадохме поне три чисти положения за гол, а противникът ни веднъж ритна към вратата и вкара и имаше огромен късмет. Интензитетът в мача и всичко хубаво на терена го направи Левски. Виждам, че отборът израства и това ме кара да съм оптимист за бъдещето. Това е футболът и трябва да го приемем такъв, какъвто е."

"Мисля, че можем да очакваме победи занапред. Ако сме способни да си вкарваме положенията, ще излизаме победители от такива мачове. Доволен съм, че момчетата оставиха сърцата си на терена."

"Играхме на доста висок ритъм, притежавахме топката доста време, но в завършващата фаза нямахме този шанс. Разбира се, както и вие знаете на всеки целта е да вкара гол, но днес не успяхме да го направим повече от противника."

"Не мисля, че трябва да търсим промени в отбора. Въпросът е, че показахме, че имаме смени, вкарах Краев, продължихме да играем с двама нападатели. Клубът е отворен винаги да търси добри възможности и знаете, че бихме се подсилили."

"Педро е поливалентен играч, футболът му е базиран на техниката. Той умее да дава скорост на атаките ни. Той игра добре, както и целият отбор. Същото важи и за Пламен Крумов. Локомотив не ни изненадаха. Трябва да признаем, че имаха един шанс и го вкараха, това го казвам с цялото уважение към тях. Но ние доминирахме. По-добре от мен знаете, че отборите трудно могат да се изненадат един друг."

"Много съм доволен от феновете и им благодаря. Мисля, че те искат от нас да се раздаваме докрай и им го предложихме. Искам да ги радваме." 

"Имаме една седмица да се подготвим добре за Вечното дерби. Вярвам, че ще се подготвим по най-добрия начин и ще се представим добре в мача другия уикенд срещу големия съперник", сподели Пепе Мурсия веднага след двубоя.