Левски и Локомотив Пловдив си поделиха по една точка на старта на новия сезон в А група. „Сините“ имаха превъзходство през по-голямата част от мача, но не успяха да убедят, че заслужават да спечелят срещата. Двата отбора завършиха 1:1 на стадион „Георги Аспарухов“. Благой Наков даде аванс за Локомотив в 76-та минута, а Валери Домовчийски изравни резултата в 81-та минута.

Левски създаде първата по-опасна ситуация в мача в 19-та минута, когато Луис Педро центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Роман Прохазка стреля с глава, но в страни от вратата на Йордан Господинов. Шест минути по-късно Мигел Бедоя стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Йордан Господинов. В 26-та минута Мигел Бедоя подаде към Луис Педро, който стреля, но над напречната греда в аут.

Левски продължи да напада и в 37-та минута Луис Педро стреля опасно от границата на наказателното поле на Локомотив Пловдив, топката премина в страни от десния стълб на вратата на Йордан Господинов и излезе в корнер. Минута по-късно Пламен Крумов центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Валери Домовчийски стреля с глава, като насочи топката в долния десен ъгъл, но Йордан Господинов плонжира и изби в корнер.

„Сините“ изпуснаха страхотно положение да вкарат гол в 41-та минута, когато Пламен Крумов центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Валери Божинов стреля от воле, но в страни от левия стълб на вратата на Йордан Господинов.

Левски имаше надмощие и през второто полувреме. В 57-та минута Владимир Гаджев центрира от фаул отдясно по атаката на Левски, на първа греда Валери Божинов бе изпуснат от пазача си, но изстрелът му с глава от границата на вратарското поле прелетя високо в аут. След това Владимир Гаджев стреля от границата на наказателното поле на Локомотив, но право в ръцете на Йордан Господинов.

Локомотив Пловдив поведе доста изненадващо в резултата в 76-та минута, когато Благой Наков стреля от около 25 метра и изпрати топката в левия ъгъл на Кристиян Наумовски, който не реагира по най-добрия начин и кълбото влетя в мрежата му.

Левски стигна до изравнителното попадение в срещата в 81-та минута, когато Веселин Минев направи добър пробив, а след това се опита да намери свой съотборник, Ангел Грънчов пробва да избие топката, но тя рикошира в Александър Якимов и след това попадна във Валери Домовчийски, който отблизо вкара във вратата на Йордан Господинов – 1:1.

Левски можеше да стигне до победата в срещата в 89-та минута, когато Георги Сърмов стреля от границата на наказателното поле на Локомотив, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Така Левски и Локомотив Пловдив стартираха с равенство 1:1 новия сезон в А група.

Левски - Локомотив Пловдив 1:1

0:1 Благой Наков 76'

1:1 Валери Домовчийски 81'

Левски: 1.Кристиян Наумовски, 71.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Аймен Белаид, 14.Веселин Минев, 8.Георги Сърмов , 15.Роман Прохазка (52' - 45.Владимир Гаджев), 11.Луис Педро, 10.Мигел Бедоя (78' - 77.Стефан Велев), 17.Валери Домовчийски, 86.Валери Божинов (к) (82' - 12.Божидар Краев)

Старши треньор: Хосе Мурия

Локомотив Пловдив: 12.Йордан Господинов, 4.Венелин Филипов, 5.Деян Молдованов, 15.Ангел Грънчов, 17.Богомил Дяков, 2.Ивайло Димитров, 6.Благой Наков, 10.Александър Якимов  , 21.Бирсент Карагерен (73'-16.Айкут Янъков), 14.Станислав Маламов (к) (86' - 13.Георги Стефанов), 7.Бранимир Костадинов (60'- 9.Дани Кики)

Старши треньор: Неделчо Матушев