Икономическия университет от Варна направи златен дубъл през този сезон, след като добави и Купата на БФБ към титлата в първенството във втория ни баскетболен ешелон - А група.

На финала в Благоевград, ИУ се наложи със 78:73 над Дунав Русе, в оспорван и интересен двубой. Момчетата на Петко Делев взимат купата за втора поредна година, а стигнаха сега до нея, след като изоставаха почти през цялото време, но направиха късен обрат.

Дунав изигра много силно първо полувреме, и имаше аванс от 17 точки в един момент, запази двуцифрена преднина и в третата част, но в последния период отстъпи чувствително.

Пет минути и половина преди сирената, ИУ Варна поведе за първи път в мача, с тройка на Николай Стоянов, и оттам повече не погледна назад.

Решаващо техническо нарушение извади един от основните играчи на Дунав Васил Михайлов точно в този момент, на обрат, и така русенци не намериха и сили за обрат.

33 точки и 12 борби за победата допринесе капитанът на Икономическия университет Станислав Цонков, 16 точки добави Денислав Вутев, а Ангел Нацкин реализира 11 точки и шест борби.

Ростислав Тончев вкара 16 точки за Дунав, а по 12 добавиха Филип Самойлович и Васил Михайлов, Герасим Николов завърши с 11.

Третото място в турнира остана за Академик Пловдив, след победа със 77:63 над Рилски спортист-2.

С този турнир на практика приключи и сезонът във втория ешелон в родния баскетбол, с шампион Икономическия университет от Варна.

За Най-полезен играч в турнира бе избран Станислав Цонков, който стана и топреализатор, Лъчезар Радев от Дунав стана Борец №1 под коша, за асистенции се отчете Милен Дудев от Академик Пловдив, а най-много откраднати топки взе Адриан Секулов от Рилски спортист-2.