Милош Раонич продължава голямото си завръщане сред най-добрите в тениса. Канадецът се класира за полуфиналите на турнира в Индиън Уелс, след като отстрани може би най-голямата изненада в надпреварата до момента. 

Той победи в два сета сърбина Миомир Кецманович, който преди началото на надпреварата в калифорнийската пустиня беше едва 130-и в света, но сега ще нахлуе с гръм и трясък в Топ 100. Той обаче не устоя на бомбените сервиси на съперника, който го елиминира след 6:3, 6:4 за 73 минути на корта. 

Както почти винаги се случва в мачовете на Раонич, пробивите в тях са най-важното нещо за определянето на победителя. Този път той беше този, който реализира по един в двата сета и си гарантира по този начин и победата. 

В първата част роденият в Черна гора канадски тенисист взе подаването на съперника си в четвъртия гейм, после трябваше да спаси брейкбол при затвърждаването му, но с една от бомбите си на начален удар се справи с лекота с тази задача. И в крайна сметка впоследствие затвори частта при 6:3. 

Във втория сет нещата се развиха абсолютно огледално. Този път пробивът за Раонич дойде в седмия гейм и той пак имаше огромни трудности при затвърждаването му веднага след това на свой сервис. Наложи му се да спасява два брейкбола, но го стори и впоследствие затвори частта и мача при 6:4. 

На полуфиналите 14-ият в света ще срещне Доминик Тийм. Австриецът стигна до тази фаза без игра, след като съперникът му Гаел Монфис се отказа в последния момент преди началото на двубоя и така публиката беше лишена от едно от зрелищата на надпреварата в Индиън Уелс. 

Другите двама полуфиналисти ще станат ясни по-късно днес, като в първия мач Роджър Федерер среща Хумберт Хуркач от Полша, а във втория Рафаел Надал ще се бори за място на предпоследния етап от турнира с 12-ия в схемата Карен Хачанов.