Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович изненадващо отпадна в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд 8.359 милиона долара.

Петкратният шампион Джокович загуби с 4:6, 4:6 от германеца Филип Колшрайбер, който за първи път в кариерата си победи действащ номер 1 в света след 11 поредни поражения.

Двубоят между двамата беше отложен с ден заради дъжд, а при доиграването 39-ият в класацията на АТП Колшрайбер проби в седмия гейм по пътя си към успеха в първия сет, а след това дръпна с 5:2 във втората част и това се оказа решаващо.

"Тази победа е много специална за мен. Имах страхотна стратегия и всичко ми се получи. Много е специално да победиш номер 1 в света. За съжаление с този мач турнирът не свършва. Трябва да изляза на корта утре със същата настройка. Но днес ще се порадвам на успеха с моя треньор. Вече получих много поздравителни съобщения", коментира Колшрайбер, който ще срещне номер 18 Гаел Монфис (Франция) за място на четвъртфиналите.

Трикратният шампион в Индиън Уелс и втори в схемата Рафаел Надал (Испания) нямаше никакви проблеми и елиминира аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:1.

В четвъртия кръг Надал ще играе срещу сърбина Филип Крайнович, който изненада номер 14 Данийл Медведев с 6:3, 6:2.

Петкратният победител Роджър Федерер (Швейцария) спечели повторението на финала от 2017 година срещу сънародника си Стан Вавринка с 6:3, 6:4.

Четвъртият в схемата Федерер поведе с 5:2 в първия сет, а във втората част с ранен пробив той дръпна с 3:1 гейма по пътя си към 17-ия успех в 17 мача на твърди кортове срещу Вавринка.

37-годишният швейцарец ще срещне Кайл Едмънд (Великобритания) за място на четвъртфиналите.

Номер 22 Едмънд спечели срещу Раду Албот (Молдова) с 6:3, 6:3./БТА