Великият Роджър Федерер продължава пътя си напред в първия за годината турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс. Швейцарецът се разправи с 22-ия поставен в схемата Кайл Едмънд, който е и първата ракета на Великобритания, с 6:1, 6:4. 

Срещата продължи малко повече от час, а още от самото ѝ начало беше ясно кой ще е победителят. Маестрото наложи убийствен ритъм и направо попиля съперника си. Той имаше проблеми единствено в третия гейм, в който му се наложи да спаси три точки за пробив, направи го, поведе с 5:0 и два пробива и в крайна сметка затвори частта при 6:1 в своя полза. 

Вторият сет беше доста по-равностоен. Федерер проби за 3:2, затвърди го на свой сервис, но след това британецът се събуди. Едмънд пропусна един брейкбол в осмия гейм, а в 10-ия, когато швейцарецът сервираше за мача, първата британска ракета стигна до три възможности да върне пробива. 

Маестрото обаче демонстрира класа и опит и ги отрази. В момента, в който стигна до първия си мачбол бившият номер едно беше безкомпромисен и затвори мача в своя полза. Така той намери място на четвъртфиналите. 

А там го чака може би най-голямата и приятна изненада на турнира - полякът Хумберт Хуркач. 67-ият в света записа поредната си изненадваща победа в Индиън Уелс, като отстрани 24-ия поставен Денис Шаповалов, който също направи силен турнир. 

Двамата предложиха двучасова битка, в която Хуркач излезе краен победител след 7:6, 2:6, 6:3. Първият сет мина без пробиви, а полякът спаси единствения брейкбол в него. В тайбрека минипробивите бяха повече от точките в полза на сервиращия и в крайна сметка непоставеният тенисист реализира втория си сетбол и затвори частта след 7:3 в дългия гейм. 

Шаповалов обаче показа железни нерви. След бърза размяна на пробиви в началото на втората част, той наложи надмощието си, реализира два нови пробива и затвори сета при 6:2 в своя полза, довеждайки нещата до решителен трети сет. 

В него Хуркач обаче показа класа. Той записа по един пробив в първия и последния гейм, а през цялото останало време даде само една възможност на Шаповалов за пробив, но я отрази. Така с новата си победа си осигури наградата да срещне величие като Федерер на четвъртфиналите.