Бившият номер едно в световния тенис Рафаел Надал продължава наказателната си акция в Индиън Уелс на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000. Новата му жертва беше сърбинът Филип Крайнович, като срещата между тях продължи по-малко от час и половина. 

В нея испанецът надделя с 6:3, 6:4 и намери място на четвъртфиналите. Той продължава със страхотното си представяне в Калифорния, като все още няма загубен сет, макар да не срещна чак толкова силни съперници по пътя си досега. 

В този мач Надал започна с ранен пробив, още в първото подаване на 113-ия в света сърбин. Крайнович го върна за 2:3, но не можа да го затвърди на свой сервис. Така в крайна сметка Матадора затвори първата част при 6:3, след като до края на сета нямаше проблеми на свое подаване. 

Втората част също беше сравнително равностойна, но във всеки един момент си личеше кой е по-класният тенисист и кой е по-близо до победата. Испанецът реализира пробив още в третия гейм, затвърди го и до края на мача не позволи на балканеца дори да си помисли, че може да върне този негов аванс. 

И така след 6:4 във втората част Надал затвори мача и се класира с комфорт за четвъртфиналите в калифорнийската пустиня. Там го чака първото му сериозно препятствие в Индиън Уелс тази година - 12-ият в схемата руснак Карен Хачанов. 

Участникът на Sofia Open 2019 се справи със сервис-машината Джон Иснър и отстрани последната надежда на домакините в мъжката схема. Както обикновено се случва в мачовете на американеца, пробивите бяха рядкост. Единственият такъв за целия мач дойде в първия сет и беше за Хачанов, с което си гарантира и победата в него. 

Вторият беше решен от тайбрек, в който руснакът беше безкомпромисен. Лудото блъскане от сервис на Иснър не му помогна особено и той стигна само до точка в дългия гейм, с което трябваше да се примири със загубата.