Бившият американски тенисист Анди Родик заяви, че дори Новак Джокович да не спечели титла от Олимпийските игри в Париж това няма да промени нищо.

Джокович претърпя операция на менискуса на десния крак заради контузия, която го принуди да се откаже от Откритото първенство на Франция и ще му попречи да участва на следващия турнир от Големия шлем "Уимбълдън". Надеждите на сърбина са да се възстанови навреме за Олимпиадата на френска земя в края на юли и началото на август.

Родик смята, че възстановяването на Новак Джокович зависи от това колко сериозно е било състоянието му преди интервенцията. "Тази операция, въз основа на опита, който имам, подлага на голям риск участието му на Игрите. Не става дума само за това да кажем, че коляното му ще се оправи след месец, защото трябва да тренира. Неговият специалитет е да изморява опонентите, да ги кара да бягат. Неговите защитни умения са може би най-добрите в историята на тениса и разчита много на краката си", заяви 41-годишният американец.

Анди Родик коментира, че Джокович бърза заради голямото си желание да спечели олимпийско злато, защото в Париж може би ще бъде последният му шанс за подобно нещо.

"Видях мненията, че ако той не спечели титлата, това променя всичко. Не, не е така. Това е един турнир на четири години, на избрано място и във време, което е вградено в календар, който не е същият за тенисистите като за всички останали спортисти. Може да е важно за Новак, но Олимпиадата не е същото за тенисистите като за другите спортисти", завърши Родик. / БТА