Карлос Алкарас е една от изгряващите звезди на световния тенис. Само на 17, много специалисти вече предричат бляскаво бъдеще на испанеца, като някои смело го определят за следващия Рафаел Надал.

Алкарас вече направи дебюта си на ниво  ATP и си постави високи цели до края на годината. Тийнейджърът е категоричен, че желае да завърши сезона в топ 50, а през тази седмица младият талант участва в надпреварата от  ATP 250 в Марбея.

Точно на родна земя, Карлос се надява на добър резултат, като той вече намери своето място във втория кръг. Въпреки очакванията на експерти и анализатори, талантливият състезател остава спокоен и е концентриран изцяло върху себе си. Все пак, тенисистът разкри на кого се възхищава истински, и защо го дразнят сравненията с  Рафаел Надал.

„Доволен съм от всичко, което ми се случва. Напоследък играя доста често на ниво  ATP, а за моите 17 години това е добро начало. Не съм се отказал от целите, които обявих, искам да завърша годината в топ 50, колкото и невъзможно да изглежда това за някои хора. Смятам, че се представям добре и макар че загубих някои мачове, в Акапулко и Маями, научих много за себе си. Едно поражение може да те научи на много повече, отколкото някой категоричен успех. Когато загубих от Саша Зверев в Акапулко, той ми каза: Трябва да се срещаме по-често, сигурен съм, че ще играем много пъти един срещу друг. Тези думи ме зарадваха и определено ми показаха, че съм на правия път. Не обичам да ме сравняват с Рафа, той е моят идол и друг като него просто няма да има. Надал е уникален, а аз се уча от него и винаги ще бъде така. Тези сравнения дори ме дразнят, защото аз имам прекалено дълъг път пред себе си и едва ли ще постигна неговите успехи.  Бих се радвал наистина, някой ден да тренирам и с Джокович, защо не,  вече  тренирах с Надал,  с удоволствие ще тренирам и с Новак. Ще видим какво ще ни поднесе бъдещето,  имам високи цели, които искам да изпълня и да сбъдна мечтите си", сподели Алкарас