Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на  олимпийския тенис турнир след победа над Томи Пол (САЩ) с 6:3, 7:6 (7) в здрава битка, продължила 2 часа.

В първата част двамата тенисисти изиграха първите пет гейма без да успеят да стигнат до пробив. А след това точно един брейк бе достатъчен да направи разликата и той бе на сметката на Карлитос, който спечели подаването на Пол за 4:2, а после затвори сета в своя полза с 6:3.

Втората част обаче се разви кошмарно за 21-годишния Алкарас. Той загуби още първия си сервис гейм, след което изостана с 0:3 и трябваше да положи доста усилия, за да върне пробива за 4:5. После се стигна до тайбрек, в който двамата си размениха по още два брейка, а Карлос стигна до мач пойнт при 6:5, но не го осъществи. Пол поведе със 7:6 и имаше точка за сета, но също не я материализира. Испанецът показа характер и затвори мача при втората си възможност - 7:6(7).
 
За място във финала Алкарас ще срещне победителя от сблъсъка между  Каспер Рууд (Норвегия) и Феликс Оже-Алиасим (Канада).