Великият Новак Джокович изпълни огромната си спортна мечта и триумфира с олимпийското злато по време на Игрите в Париж 2024.

Сърбинът преодоля на финала Карлос Алкарас от Испания в два сета и спечели единствения приз, който липсваше в така или иначе славната кариера на тенисиста. Западните ни съседи от Сърбия изпаднаха в изключителен екстаз след случилото се на кортовете на Филип Шатрие във френската столица, а част от местните се обединиха около тезата държавата да се намеси за смяна на името на летището в столицата и да се прекръсти на името на Джокович.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Към този момент то носи името на родения в Хърватия изобретател Никола Тесла, който е тясно свързан и със сръбската история. Част от хората искат и новия национален стадион в страната да носи името на големия тенисист. Очертава се арената да бъде изцяло готова след три години, след като преди два месеца стартираха ремонтните действия.

Джокович планира да играе на Олимпийските игри в САЩ 2028 

Разбира се, не е ясно дали тези промени могат да се случат в близките седмици, ала празниците в Сърбия покрай златото на Новак са зрелищни и не се знае накъде може да надделее мнението на хората на запад от България.