Българската звезда на тениса Григор Димитров, който вече си е в София за участието на турнира в зала "Арена Армеец", е един от най-добре представящите се тенисисти от началото на годината. В двете си състезания до момента той спечели титлата в Бризбейн и игра полуфинал на Аустрелиън Оупън. 

Гришо тръпне в очакване на турнира в София

Мнозина се удивиха на перфектната форма, в която се намира българинът и веднага започнаха да се търсят причините защо той играе толкова добре. И един от най-уважаваните френски специалисти разкри гледната си точка защо е така. 

Това е бившият тенисист Ерик Виноградски, който през 80-те години на миналия век направи силна кариера на двойки, а впоследствие стана треньор. В периода 2004-2011 г. беше наставник на Жо-Вилфред Цонга. 

Пореден експерт силно впечатлен от Гришо

Какво казаха сестри Малееви за успехите на Григор Димитров?

"В Австралия видяхме рядко толкова атакуващ тенис. Имаше много асове, излизания на мрежата, уинъри. Например, Миша Зверев излезе 118 пъти на мрежата и успя да спечели 65 от тях, което мисля, че е рекорд."

Джон Макенроу: Дъщерите ми харесват Григор Димитров

"Григор Димитров срещу Надал реализира цели 79 уинъра от 179 точки, това е изключително много срещу играч като Рафа. Причината е, че колкото по-бърза е настилката и колкото по-бързи са атакуващите тенисисти, колкото по-силен сервис имат, толкова по-често излизат на мрежата или реализират уинъри и печелят."

"Така те получават и повече възможности за атака, по-често кортът се отваря пред тях и точно това помогна за перфектното представяне на Димитров, а и на Роджър Федерер. Топката отскача по-малко, по-лесна идва за атака, чувстваш се все едно играеш на трева. И това помага на атакуващите играчи", сподели Виноградски. 


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !