Испанският тенисист Роберто Баутиста-Агут не е бил много далеч от съвсем друга кариера в спорта. Втората ракета на Испания (и 16-и в света), когото ще наблюдаваме на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open, призна, че е можел да зареже заниманията на корта, за да стане професионален футболист.

Почти не останаха билети за турнира в София

28-годишният състезател не крие огромната си страст към цар футбол. „Когато бях малък, отидох на стадион „Ел Мадригал“, за да гледам мач на Виляреал. Веднага започнах да мечтая да стана футболист. Щеше да ми хареса да играя и тенис, и футбол, но нямаше как да се занимавам с двете паралелно“, коментира Баутиста-Агут.

Григор доведе Никол Шерцингер в София

Ибериецът е бил един от най-обещаващите таланти на своя юношески тим в Кастелон и дори е получил предложение да премине в школата на Виляреал. Там той остава в течение на 3 години. „През първата всичко вървеше много добре. После обаче дойде прехода от мачове на малкия стадион към такива на по-голям. Това се оказа твърде много за мен, а моите съотборници бяха по-високи и по-големи.“

„Така зарязах футболните обувки и се хванах за ракетата. Завинаги. Нито аз, нито моите родители знаеха какво е тенис. В началото беше много тежко, понеже вече бях 14-15-годишен и прекарвах много време сам. Моите родители хвърлиха доста пари.“


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !