Поредни похвали си заслужи голямата звезда на българския тенис Григор Димитров за представянето си през новия сезон. Той беше отличен от един от най-уважаваните автори, занимаващи се с тенис отвъд Океана - Питър Бодо. 

В колонката си в ESPN, той се изказа ласкаво за представянето на българина в Бризбейн и след това на Аустрелиън Оупън и направи заключението, че промяната в играта му е изцяло в положителен аспект. 

"Ако трябва да отличим някого от претендентите в мъжката схема в Мелбърн, които не се добраха до трофея, най-впечатляващ от всички тях безспорно беше Григор Димитров. Изглежда най-накрая той откри какво му липсва."

"Още когато всички говореха за него като за "Бейби Федерер", никой не се съмняваше в качествата и силните оръжия в играта му. Той се изкачи до номер 8 в света през 2014 г. и тогава стигна до последния си до тази година полуфинал в турнир от Шлема."

"Но постепенно се превърна в "гаджето-на-еди-коя-си" и започна да се представя все по-слабо. Тази година започна с нов треньор, с което преструктурира играта си и овладя огромната част от слабостите си, показвайки че наистина се е променил към по-добро", написа Бодо. 

Следващото предизвикателство пред Григор е участието му на турнира в София, което ще започне в началото на следващата седмица.