Легендарните български тенисисти Мануела и Магдалена Малееви бяха гости в "Здравей, България" по Нова телевизия, където споделиха своето мнение за великолепното представяне на Григор Димитров на Аустрелиън Оупън. Двете споделиха каква според тях е промяната в играта и отношението на Гришо към тениса.

"Абсолютно разбираемо (е еуфорията към Григор в момента б.р.)", заяви Маги Малеева. "Не сме виждали Григор да играе толкова добре. Не е само това акцентът мача с Надал, а че цял месец в Австралия игра толкова добре. Игра много добре, тя се стреми към това постоянство."

Макенроу: Дъщерите ми харесват Григор Димитров

"Те са много фактори, но най-добрите тенисисти успяват да се задържат много дълго време", обясни Мануела. "Това е най-трудното, тази вечна борба да търсим най-доброто. Никога не сме сигурни преди мача, дали ще спечелим или не. Постоянно мислим, дали сме дали най-доброто в тренировките, как можеше да направим нещо по-добре. Това е една борба, която е с години."

"Физически и технически, мисля, че ние сме работили много и това е било по-лесната част. Като тренираш страшно много, знаеш, че физически и технически си много добре подготвен. Психическата също донякъде може да се контролира, но и там има работа. Може би там е разликата в Григор този месец. Той игра невероятно не само срещу Надал. Аз мисля, че просто е по-отдаден, по-решен да се бори и да покаже потенциала си."

"Това, което ми направи впечатление е, че сега е готов да умре на корта. Крайно звучи, но това е, което се изисква от нас. Това е, което прави разлика между големите шампиони и другите тенисисти."

Григор Димитров се изкачи с 2 места в световната ранглиста

"Тенисът в този случай е нещото, което е най-важно в живота. Означава 5-6 часове тренировки всеки ден. Почти всяка вечер си супер уморен. Трябва да се лишиш от много неща. Отделно физиотерапевти, кинезитерапевти, всяка една минута от деня е програмирана."

"Това напрежение е абсолютно през цялото време. Притеснение е, ако играеш ранен мач и не можеш да заспиш. Ставаш и си залепяш лепенки на пердетата, за да можеш да заспиш."

Двете разкриха и дали са имали подобни на Рафаел Надал ритуали преди и по време на мача:
Мануела: "Аз имах екип за първи кръг, екип за втори кръг. Четката от една страна...Не си ги спомням вече, защото когато спрях да играя си дадох сметка в какъв затвор сме понякога."

Маги: "Аз не съм била много суеверна, съзнателно не съм искала, защото може да станеш като Надал. Но да си призная, имам няколко турнира, спечелени с една фланелка. Перях си я всеки ден."