Колкото и да не се иска на феновете на тениса, краят на кариерата на великия Роджър Федерер наближава. Маестрото съвсем скоро навършва 38 години и е съвсем нормално вече да мисли за времето, в което няма да е на корта. 

И той разкри по какъв начин ще прекарва дните си на "щастлив пенсионер". Със сигурност е ясно само едно: че няма да влезе в телевизионния бранш, подобно на редица именити бивши тенисисти. Както и че няма да пътува много. 

"Много се съмнявам да се занимавам по някакъв начин с телевизия след края на кариерата ми. Особено тогава. Имам четири деца и обожавам живота ни в Швейцария, така че ще отдам повече време на това. Със сигурност няма да се занимавам активно със заниманията си извън семейството повече от 20 седмици годишно."

"За тези 20 години, които досега съм прекарал на корта, съм направил предостатъчно, така че мога да си го позволя", заяви Федерер, макар да не обяви кога точно планира да спре с тениса. Очакванията са това да се случи през 2020 г. след Олимпийските игри в Токио, но засега самият Маестро не е потвърдил официално подобно нещо.