Един от най-великите тенисисти в цялата история на този спорт Джон Макенроу остана безмълвен след края на битката между Рафаел Надал и Григор Димитров на полуфиналите на Аустрелиън Оупън. 

Двамата гладиатори спориха пет часа, но в крайна сметка бившият номер едно в света извоюва успеха в пет сета. Двамата направиха толкова красив мач, че дори Макенроу, който рядко няма какво да каже, сега беше безмълвен. 

"Това беше най-добрият мач на турнира, аз съм без думи. рядко ми се случва, но сега съм така. Това беше невероятно удоволствие играчите да говорят. Това беше един от много малкото мачове, които съм коментирал с изключително удоволствие в кариерата ми", сподели американецът пред Евроспорт. 

"Григор Димитров даде воля на емоциите. В миналото виждах, че той е интровертен и опитваше да е хладнокръвен. Сега беше обратното, публиката беше за него, уважаваше го. Можем да изберем 5-10 различни момента, в които мнозина щяха да кажат, че е решен. Но какво да кажем за възможностите за пробив в този мач? Имаше толкова много обрати." 

"Въпрос на воля, въпрос  на физика, невероятен мач. Аз съм късметлия да го гледам. След мач като този да те нарекат тенисист е привилегия. Най-доброто, което съм виждал от Надакл като бекхенд, беше днес", заяви Макенроу.