Една от легендите на световния тенис Матс Виландер се изказа изключително ласкаво за Григор Димитров малко след края на участието му на Аустрелиън Оупън. Нашето момче отпадна на полуфиналите в невероятна битка с Рафа Надал след пет часа на корта. 

И според легендарния швед, Гришо е направил невероятен мач. Скандинавецът сподели, че би се радвал да види българина с трофей от Големия шлем и го нареди в групата на Милош Раонич и Кей Нишикори, които изглеждат най-близо до това от новата вълна тенисисти. 

"Не очаквахме, че Надал ще може да играе пет часа толкова интензивно. А какво да кажем за Григор Димитров! В един момент той изглеждаше победител, имаше два брейкбола. Но Надал изглеждаше свеж. Но никой от тях не изглеждаше изморен. Григор Димитров направи изключителен мач", сподели Виландер пред Евроспорт. 

"Нямам никаква идея какво се случи. През цялото време си мислех, че Надал е спечелил мача. Просто не мислех, че Григор Димитров може да спечели петсетов мач с един от най-великите. Но съм впечатлен от него."

"Неговият сечен форхенд не може и Федерер не може да го направи. Бих искал да го видя повече да играе сервис-мрежа. Разликата беше накрая, когато Надал игра на мрежата. Димитров е много бърз, ако просто само вкара този прийом в играта си, ще вкарва още несигурност у съперника си", сподели Виландер и говори за бъдещето на Гришо. 

"Можем да го сложим при Раонич и Нишикори, просто трябва да прави на Мъри, Надал и Джокович това, което те правеха на Федерер. Ще се радвам да видя Димитров да спечели титла от Шлема възможно най-бързо. Искам да видя новото лице да ги побеждава, докато те все още са на върха. Това ще е реклама за тениса", завърши легендарният швед.