Повече от седмица вече мина от скандалния финал при жените на US Open, но явно, че времето не помага на Серина Уилямс да се успокои след случилото се.

Американката направи истински скандал на корта като обвини съдията Карлос Рамос в сексизъм. В следващите дни се разразиха много дискусии като някои защитиха Серина и подкрепиха обвиненията ѝ, а други обявиха, че Рамос е действал великолепно в мача.

В това време Уилямс стоеше далеч от прожекторите, но този период явно не е променил мнението ѝ. Защото в първото си интервю след финала 23-кратната шампионка от Големия шлем продължи да защитава своята теория.

"Не разбрах какво говори, за какво говори", сподели Уилямс пред австралийска телевизия, след което повтори, че е нямало треньорски указания от Патрик Муратоглу към нея, въпреки че самият специалист си призна това. "Нямахме сигнали."

В крайна сметка на финала Уилямс получи служебен гейм в полза на съперничката след три предупреждения - за треньорски указания, за чупене на ракети и за обидни реплики към съдията, който бе наречен "крадец" и "лъжец".

Е, Серина продължава да твърди, че отношението на Рамос е на базата на това, че тя е жена. "Просто не го разбирам. Като жена трябва да можеш да правиш поне половината от това, което е позволено на мъжете."

Интересното е, че от съдийската колегия заплашиха, че може да бойкотират мачовете на Уилямс, ако тя не се извини на Рамос, но очевидно американката няма такива намерения.