Григор Димитров е изключително последователен в една тема - никога не говори по темата за личния си живот, въпреки че гаджета са му били едни от най-красивите жени в света. Но на пресконференцията след победата над Денис Истомин, беше притиснат по тази тема от напористите австралийски репортери. 

Един от тях го попита доста завоалирано и в същото време изключително майсторски дали любовта влияе на представянето му на корта. Въпросът му гласеше: "Когато бях по-млад, много си падах и се заглеждах по момичета. И, да бъда честен, това много ме разсейваше в работен план. Така че искам да знам, ти разсеян ли си сега?"

Гришо се разсмя веднага и оцени изобретателността на журналиста по щекотливата тема. И обеща, че ще даде максимално конкретен отговор, колкото и да му се искаше да се измъкне. 

"Доста добре зададен въпрос, заслужавате най-добрия отговор. Определено това е най-страхотният въпрос, който съм чувал тук", каза през смях българският тенисист.

"Наистина това ми е слабото място. Ако трябва да съм сериозен, винаги се стремя да оставям това извън корта. Но мисля, че като бях по-млад, имах проблеми с това, да разгранича видовете любов - личната, тази към тениса, към семейството и всякакви такива неща."

"Имаше един период, в който не знаех как да се справям с двете неща едновременно. Но с времето се научаваш, порастваш. Не искам да казвам, че се уча от грешките си или нещо такова, но определено опознах себе си по-добре напоследък и знам как да действам. И това ми помага."

"Надявам се този опит да ми помогне и за в бъдеще за всякакви такива подобни истории с влюбване, за каквото и да се отнася това", сподели откровено Гришо по темата, която определено не му е от любимите.