Григор Димитров вече е на четвъртфинал на Аустрелиън Оупън! И след еуфорията от победата над Денис Истомин, идва време да погледнем към предстоящия сблъсък, който може да осигури влизане в топ 4 на първия за годината турнир от Големия шлем.

Палачът на Джокович си намери майстора, Гришо е на четвъртфинал!

Отпадането на Новак Джокович и Анди Мъри определено "отвори" схемата и всички останали в турнира тайничко гледат към финала.

Със сигурност сред големите претенденти вече е и Григор Димитров, а следващият негов съперник е Давид Гофен.

Григор: Просто съм щастлив и оценявам успеха

Но какво трябва да знаем за белгиеца?

Гофен е роден през 1990 година и е 26-годишен и е познат на Григор Димитров още от юношеските им години. Гофен направи своя пробив в големия тенис малко по-късно като през 2014 спечели две АТР титли и се изкачи от №111 до №22 в света.

До момента най-високото му класиране в ранглистата е №11, под който е и към момента. В турнирите от Големия шлем най-доброто му представяне до този момент бе четвъртфинал на Ролан Гарос 2016 - постижение, което изравни в Мелбърн.

До този момент Гофен и Димитров са играли веднъж помежду си в турнирите от АТР. Това се случи през 2014 на US Open, когато Григор победи в четири сета - 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

Статистиката е изцяло в полза на българина, тъй като той е победил и в трите им мача на по-ниското ниво - Чалънджъри и Фючърси. Всички тези двубои са през 2010 като в Германия българинът печели с 4:6, 6:1, 6:4 и с 6:1, 7:6(3), а в Женева записва успех с 6:3, 7:5.

А какво казаха двамата тенисисти за мача помежду си:

Григор Димитров: Тренирахме заедно честно в подготовката, нямаме тайни. Давид е много добър играч, много талантлив. Ще е тежък мач. Трябва да съм готов, да се подготвя по най-добрия начин, по който мога, да дойда тук и да играя отново. Това е просто един мач. Играли сме доста пъти, но сега са различни обстоятелства. Щастлив съм, че съм тук. Очаквам следващия си мач и възможността да покажа на какво съм способен.

Давид Гофен (преди мача на Григор с Истомин б.р.): Григор играе много добре от началото на сезона, спечели в Бризбейн. Истомин също е в страхотна серия след победата над Джокович. Ще бъде интересно. Надявам се да го изгледам от масата за масаж или от джакузито."

Гофен впечатлен от формата на Григор Димитров

Мачът помежду им със сигурност ще бъде в сряда сутрин на "Род Лейвър Арина", но началният час ще стане ясен във вторник.