Знаете ли кой е най-добрият тенисист в света от началото на годината? Григор Димитров, разбира се! Това показва сухата статистика на спечелените точки за световната ранглиста от началото на сезона.

Стартът на 2017 за българина е повече от мечтано. Той спечели титлата в Бризбейн, а на Аустрелиън Оупън вече достигна до четвъртфиналите.

Палачът на Джокович си намери майстора, Гришо е на четвъртфинал!

Така Димитров вече има 9 поредни победи от началото на годината и нито една загуба. И тези успехи правят Гришо №1 в световната ранглиста, която взима предвид единствено спечелените през настояшата година точки. На базата на нея в края на сезона се определят и осемте най-добри, които участват във финалния Мастърс.

Само за 2017 година Димитров има спечелени 610 точки, с цели 160 пред Стан Вавринка и Милош Раонич, които са втори и трети в нея.

Григор: Просто съм щастлив и оценявам успеха

До този момент Григор беше на върха заедно с Роберто Баутиста Агут, който бе спечелил титлата в Ченай и също нямаше загуба. Испанецът обаче напусна Мелбърн с поражение от Раонич.

Гришо пее и бие

В ранглистата за 2017 има още един българин. Втората ни ракета Александър Лазов затваря първата стотица с 64 точки, които се дължат главно на спечелената му титла в Анталия.

Какво трябва да знаем за следващото препятствие пред Григор Димитров?