Бившият номер едно в света Новак Джокович имаше своите трудности в мача си от втория кръг на US Open, но успя да се класира напред. Сърбинът надделя с 3:1 сета над представителя на домакините Тенис Сандгрен и е напред в надпреварата. 

Джокера се справи с 6:1, 6:3, 6:7, 6:2 за близо три часа на корта и си уреди среща с 26-ия поставен Ришар Гаске в следващия рунд от надпреварата. 

В първите два сета победителят от Уимбълдън нямаше особени затруднения срещу изненадата ит Аустрелиън Оупън в началото на годината. И в двата сета Ноле реализира по два пробива, а на свой сервис беше безупречен, за да ги вземе съответно с 6:1 и 6:3. 

Но Сандгрен показа зъби в третия сет. Той стигна до пробив за 3:2, но Джокович веднага го върна. После и двамата бяха безупречни при подаванията си, за да се стигне до решителен тайбрек. В него американецът беше безпогрешен и смаза съпротивата на опонента си със 7:2. 

Но силите му стигнаха до тук. В четвъртия сет нещата се развиха огледално на първите два. Бившият номер едно в света реализира два пробива в ключовите моменти от частта и я записа на своята сметка с 6:2 и продължи напред, макар и с леки затруднения.