„Когато изгубих първото място, хората започнаха да пишат за Пепе, за храненето, за всичко освен за мен самия, като че ли другите са виновни за начина, по който играя”, заяви Новак Джокович в любопитно интервю за сръбските медии за начина си на живот и за близките му.

„А също и това, че жена ми е забранила да ям месо. Това е нещо, за което просто нямам коментар. Винаги поемам своята отговорност за решенията си. Смятам, че съм достатъчно опитен и зрял, за да взимам решенията си сам и да се обкръжа с хора, които смятам за заслужили да са близо до мен”, коментира още Джокович.

„Наясно съм, че хората около мен плащат цена за тази близост, но от друга страна оставете хората да си живеят живота. Не е вярно, че съм променил начина си на хранене със завръщането на Мариян Вайда. Храня се така, както в последните три години. А Пепе Имас все още ми е близък”, сподели Новак Джокович, според когото цялата история около испанския гуру е отишла прекалено далеч.

Пепе Имас всъщност е треньор по тенис и бивш професионален тенисист. Един от братята на Джокович - Марко работи заедно с него.

Марко Джокович и Пепе Имас

източник: Gulliver/Getty Images

„Той също е човек, който живее от тениса. Брат ми работи с него в тенис школа вече три години. Имаха повече от 80 деца, а сега работят с по-малко, тъй като бе създадена някаква представа за него и хората спряха да водят децата си. Мислят, че става дума за не знам какво, за някаква секта, както се писа за него”, разкри още сръбската тенис звезда.