Веднага след триумфа на Australian Open новата стара шампионка Арина Сабаленка сподели емоциите след втората си поредна победа в Мелбърн.  
 
„Първо, благодаря на Ивон (б. р. Ивон Гулагонг е трикратна шампионка в Мелбърн от 1974-76 г.),  че беше вдъхновение за всички ни. За мен е голямо удоволствие да получа този красив трофей от вас.
 
Второ, поздравления за Чинвън за невероятния турнир, който направи. Знам колко е трудно да загубиш финал. Но ти си невероятен тенисист и толкова млад - ще играеш още много финали и със сигурност ще спечелиш. Поздравления за вас и вашия екип за страхотната работа.
 
Бяха невероятни две седмици и не можех да повярвам, че ще вдигна този трофей отново. Чувството е невероятно, нямам думи.
Както обикновено, речта ми ще бъде странна. Това не ми е силата, но ще се постарая. Екипът ми... Еха (смее се). Имаше малко напрежение след загубения финал в Бризбейн и този път се представихме малко по-добре.
 
Благодаря ви, че ме подкрепяте, каквото и да се случи. Мисля... че забравих какво исках да кажа. Без вас нямаше да мога да постигна толкова много. Ще повторя това, което казвам във всяка реч - благодаря ви за всичко, което правите за мен. Но пък без мен и вие нямаше да постигнете толкова много (смее се).

Никога преди не съм говорила за семейството си в шампионатни речи, но сега искам да им благодаря за всичко, което правят за мен. Трябва ли да продължа да говоря на английски? Те няма да разберат, но добре, щом ще им преведат. Обичам ви много, вие сте моята основна мотивация. И всичко, което правя, го правя за вас. Липсвате ми. 

Споменах ли невероятната публика? Не, забравих. Но благодаря за тези невероятни две седмици – наистина ми беше приятно да играя пред вас. Обичам ви много и нямам търпение да се върна след година. И се надявам по същия начин (прегръща трофея и стиска палци).
 
Леле, говорих толкова дълго. Съжалявам“, каза Сабаленка на церемонията по награждаването.