Легендарният Пат Кеш сподели мнението си за предстоящия полуфинал между Рафа Надал и Григор Димитров. Шампионът от Уимбълдън изказа суперлативи за представянето и на двамата като сподели и какви оръжия трябва да използват, ако искат да стигнат до финала.

"Интересно е, защото ще видим контрастиращи стилове. Колкото и да игнорираме факта, че Димитров е наричан "Бейби Федерер", просто не може да не признаем приликата в играта, взимат топката рано. И имаме Надал, който до преди няколко седмици посрещаше топката много по-далеч от мрежата, даваше повече време на съперника, но срещу Раонич посрещаше топката рано. Той постоянно се преоткрива, той е невероятен. Ще бъде вълнуващ мач."

Специалист разкри голямата промяна в играта на Гришо

Пат Кеш коментира и какво трябва да направи всеки един от тенисистите, за да стигне до победата:

Рецептата за Надал според Кеш:

"Трябва постоянно да играе на бекхенда на Димитров, да прави същото, което прави успешно с Федерер. Той прави много уинъри на форхенд, не толкова на бекхенд колкото сме свикнали. Понякога левичарите сервират по диагонала, но тази година той миксира."

"Трябва да тормози бекхенда на Димитров, който му е по-слабият удар. Това е тежко за играч с еднорък бекхенд, трябва да е като Вавринка или Гаске, двамата с най-добри едноръки бекхенди."

Рецептата за Димитров според Кеш:

"Трябва да посреща топката рано, както го прави Федерер. През последните години Федерер го прави невероятно, виждаме колко ефективно е това на бързи настилки.
Това е стилът, който смятам, че ще спечели турнира."

"Мисля, че Димитров има всичко, може да се придвижва напред, играе много спокойно, той прави страхотни удари, но трябва да намери баланса. Той е завършен играч. В тура няма толкова добри волета като неговите. Той е много бърз. Той е много труден за побеждаване и го виждаме на този турнир."

"Мисля, че развоят може да е подобен на този в първия полуфинал", завърши австралиецът.