Големият Роджър Федерер очаква съперника си на финала на Откритото първенство на Австралия и това може да е българинът Григор Димитров, ако първата ни ракета победи Рафаел Надал утре сутрин във втория полуфинал.

Федерер отстрани Стан Вавринка с 3:2 сета по-рано днес.

Попитан за възможността да играе с Григор Димитров във финала, носителят на 17 титли от Големия шлем, отговори:

„Той показва чудесна игра и завършен стил. Може да комбинира различни инструменти от арсенала си. Ще е той или Рафа. Колкото до Григор, харесва ми играта му. Много тенисисти гледат точно него. Не мислех, че ще е толкова постоянен на този турнир.“

Надал ще мъчи Гришо на полуфиналите

Емоциите, които пратиха нашето златно момче на полуфинал в Мелбърн

Няма да ставаме рано за полуфинала на Гришо

„Уверен е и играе със самочувствие. Гледам го от дълго време. Имаше проблеми и се радвам, че ги преодоля. Направил е следващата стъпка в кариерата си, след като победи силни тенисисти“, каза още швейцарецът.

Тенис легендата Пол Макнами: Моментът на Григор идва

„Ще играя на максимума тук в Австралия и ако не мога да ходя в следващите пет месеца, ще съм ок с това. Рафа е най-голямото предизвикателство. Кортът тук позволява нападателна игра. Сигурно съм най-големият му фен. Правили сме епични мачове пред години. Ще е невероятно да играем тук“, сподели Роджър Федерер по повод възможността Рафаел Надал да е неговият съперник в спора за титлата. 

Напомняме, че Григор Димитров идва за второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Освен него в България ще играят още - Давид Гофен, Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки. 

Жребият ще се тегли на 4-ти февруари в събота в 15 часа. Наградният фонд на турнира е около почти половин милион евро.

Победителят ще добави към актива си и 250 точки. 


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !